Bababarát nyaralás?

Ha az embernek akár 1 kicsi gyermeke is van már nem mindegy, hogyan indul el nyaralni. Eleve egy babás nyaraláshoz számos holmit kell elcsomagolni: babakocsi, utazóágy, etetőszék, mert jó lenne, ha idegen helyen is az otthoni kényelmet tudnánk biztosítani a babának. De egy szállás nemcsak attól bababarát, hogy telipakolják babaholmikkal, ennél sokkal többről van szó.

 Bababarát nyaralás?Amikor először mentünk gyerekkel nyaralni számos nehézséggel kellett szembenéznünk, amire nem is számítottunk volna – pedig alaposan végiggondoltuk a lehetőségeket. Egy idegen lakóhely új veszélyeket és nehézségeket jelent a baba és a szülők számára is. Otthon el van téve, minden, ami törékeny, a szekrényajtókon gyerekzár, a kutya-macska ismeri a gyereket, a lépcsőt védőrács választja le, hogy ne tudjon felmászni a kicsi felügyelet nélkül, a konnektorok bedugózva. Ezzel szemben egy átlagos apartmanban a szemetes könnyen kinyitható, a házinéni gyönyörű vázákkal díszítette a szekrényeket, a konnektorok elérhető magasságban és persze dugó nélkül, a konyhaszekrény alja teli veszélyes takarítószerekkel.
Márpedig a családi nyaralásnak nem a gyerek utáni rohangászásról kéne szólnia, hanem a felhőtlen szórakozásról és pihenésről.

Két lehetőséged van, hogy ezeket a veszélyforrásokat gyorsan kiiktasd:
1. olyan szállásra mentek, ami bababarát, és ahol foglalás előtt tisztázhatod ezeket a kérdéseket,
2. magad választod ki a szállást és készülsz fel azokra a trükkökre, amikkel kényelmesebbé teheted az üdülést.

Amennyiben az első pontot választod, sokfelé keresgélhetsz az interneten. A legtöbb bababarát szálláshelyet egyben azonban a www.bababaratnyaralas.hu oldalon találhatod meg. Itt belföldi és külföldi ajánlatokat egyaránt találhatsz és mindig megnézheted azt is, milyen szolgáltatásokat nyújt az adott hely a szülők számára.

Amennyiben inkább a magad ura kívánsz lenni, akkor elárulok most néhány apró trükköt:

  • a konnektorokhoz vehetsz kb. 1000 Forintért a DM-ben vagy a Kikában 10 darabos műanyag dugót
  • ha elfelejtettél konnektordugót vinni, ragasztószalaggal, leukoplasttal is lefedheted a konnektorokat
  • ragasztószalag egyébként is legyen nálad, ha nyaralni mentek, mert remekül lehet vele pl. a hűtőnyitogatást is megakadályozni, vagy a lelógó, könnyen elérhető hosszabbító, tévé, antenna, telefonzsinórokat rögzíteni
  • a konyhaszekrények ajtaján a gombot zsinórral vagy befőttesgumival is összekötheted
  • idegen országban ne igyon a gyerek csapvizet
  • ha nincs etetőszéked a babakocsiban is etetheted a babát (de az olcsó ikeás etetőszéket érdemes megvenni, mert jól szállítható, mosható stb.)
Bababarát nyaralás További hasznos szervezési ötleteket találsz az ingyenesen letölthető Családbarát Nyaralás Kisokosban!

1 Comment

  • Kozma Emese

    2009. november 11. szerda

    Én is így gondolom, hogy nagyon fontos a bababarátság. Én is írtam erről egy hasonló e-book, vagyis letölthető könyvet, de szerintem fontosabb az, hogy abban azokban az apartmanokban (van egy kisebb és egy nagyobb, vagy akár együtt) amit berendeztem, nemcsak konnektordugó van, hanem más fontos bababarát felszerelés is – babakocsi, kiságyak, játékok, műanyag étkészlet, etetőszék, és még sok más. Egyébként a bababarátságot nemcsak apartmanban lehet megvalósítani, erről pedig írtam egy blogot: http://www.bababarat.freeblog.hu – ajánlom szeretettel.
    Kozma Emese